top of page

Mel Crua Què és i perquè s'utilitza?

Actualizado: 4 mar 2020

Començarem aquesta entrada responent a la següent pregunta : QUÈ ES LA MEL?


La resposta d’aquesta pregunta la trobem en el BOE, Reial decret 1049/2003, del 1 d’agost i ens diu el següent:


La miel es la sustancia natural dulce producida por la abeja Apis mellifera a partir del néctar de plantas o de secreciones de partes vivas de plantas o de excreciones de insectos chupadores presentes en las partes vivas de plantas, que las abejas recolectan, transforman combinándolas con sustancias específicas propias, depositan, deshidratan, almacenan y dejan en colmenas para que madure. “


Tradicionalment s'ha considerat la mel com un producte 100% natural i saludable per a l'organisme. Però això no és sempre així, especialment avui dia en què es fa cada cop més difícil adquirir mel pura de qualitat que no hagi estat processada.


Tant és així que la gran majoria de mels que podem trobar en els supermercats han estat tractades mitjançant diversos processos industrials que acaben amb molts dels antioxidants i bacteris benignes presents de manera natural en la mel. És per això pel que convé aprendre a diferenciar els diferents tipus de mel i sobretot estar plenament informat sobre el que s'està consumint.

La mel d'abella en el seu estat natural és un aliment viu i i com a tal, els productors conscienciats dediquem enormes esforços per a garantir que la mel arriba a la taula del consumidor amb totes les seves propietats intactes. La mel que no ha sofert cap procés de transformació des que es recol·lecta de la bresca fins que s'envasa per al seu consum és la que es denomina mel crua. Una mel que s'assaboreix en la seva forma més pura, tal com es troba en la naturalesa. Un autèntic mos de gurmet.


La mel no necessita ser pasteuritzada perquè per la seva pròpia naturalesa és antimicòtica i antibacteriana. Aquesta és una de les raons per les quals la mel és excel·lent com a cicatritzant de ferides i com un antibiòtic natural i eficaç.


Per tant, per a que sigui Mel Crua:

- No ha d'haver estat pasteuritzada. - No ha d'haver estat filtrada de forma industrial. - No ha d'haver sofert cap mena de procés que alteri les seves propietats naturals.8 formes en què la mel pura pot beneficiar-nos


1. Una excel·lent font d'energia

Els carbohidrats en forma de glucosa i fructosa proporcionen energia en el cos i la ment, la qual cosa pot augmentar la resistència i reduir la fatiga muscular. De fet, la mel és utilitzada per molts atletes per a mantenir una font d'energia.


2. Una excel·lent font d'antioxidants

A més de contenir un espectre complet de vitamines i minerals, la mel també conté flavonoide pinocembrina - que és únic en la mel, i dóna suport i promou l'activitat dels enzims saludables.


3. Dóna suport a les bifidobacterias

La mel dóna suport a les bifidobacterias que estan presents en el tracte gastrointestinal i que són essencials per a la digestió eficient i la bona salut. La mel també conté pre / pro-biòtics, que ajuden en el creixement i l'activitat de la Bifidobacterium. Es per això que es creu que la mel ens pot ajudar amb el procés digestiu.


4. Tracta les al·lèrgies i ajuda a enfortir el sistema immune

La mel conté propietats antibacterianes i anti-fongs que poden ajudar-te a combatre les al·lèrgies mitjançant el fort suport al sistema immune.

L'ús de la mel sovint, també pot enfortir els glòbuls blancs, que ajuden a combatre malalties bacterianes i virals.


5. Retarda el procés d'envelliment

L'esgotament lent dels enzims en el cos contribueixen, en part, al procés d'envelliment. La mel crua, no obstant això, és un dels pocs aliments que ajuden a retardar l'esgotament dels enzims a través de la ingestió de l'amilasa - un enzim que descompon els sucres i hidrats de carboni. Això té la capacitat de restaurar la pell danyada, donant un aspecte més suau, més jove.


6. Ajuda a eliminar la tos

Prendre un té amb mel es un remei de llarga tradició per alleugerar el mal de coll però ames la mel sola pot ser molt eficaç per a eliminar la tos.


8. Pot ajudar a reduir el colesterol alto

En una sèrie d’experiments realitzats amb una mostra de persones sanes i d’altres amb colesterol elevat, es va determinar que la mel es l’edulcorant mes saludable.

La mel es un producte natural amb molts beneficis per a la nostra salut, utilitzar mel crua va disminuir el colesterol total en els participants de l’estudi en un 8% i el colesterol LDL ( dolent) en un 11%.

450 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page