top of page

Pol·len què es?



Molta gent ens fa aquesta pregunta quan expliquem quins són els tresors que ens regales les abelles.


L'explicació tècnica es que els grans de pol·len igual que les espores dels fongs són cèl·lules reproductores, és a dir que serveixen per formar nous individus. Són cèl·lules absolutament necessàries perquè es mantingui la vida vegetal sobre la terra.


El pol·len d’abella són uns petits grans de una gran varietat colors, grocs, taronges, verds, marron,etc que són creats per les abelles de la barreja del pol·len de les flors i el nèctar de les plantes.

Les abelles recullen el pol·len de les plantes i el transporten al rusc, on el guarden i utilitzen com a menjar per a la colònia, es la seva font de proteïna i aminoàcids.


Per a nosaltres és un tresor de la naturalesa i és que es tracta d'un aliment amb una gran concentració de nutrients. De fet, és considerat un dels aliments més complets i nutritius de la natura.



LES SEVES PROPIETATS

 

Conté vitamines, minerals, enzims, aminoàcids, àcids grassos, greixos, antioxidants, hidrats de carboni, minerals entre d'altres.

  • Carbohidrats: els quals suposen entre un 31-40% de la seva composició, la qual està formada per sucres simples, com poden ser la fructosa i la glucosa,entre d’altres.

  • Proteïna: és un aliment molt ric en aminoàcids essencials. Es considera que un 40% del seu contingut són proteïnes i aporta un 10,4% d'aminoàcids essencials, substància que el cos per si mateixa no pot produir i que necessita ingerir mitjançant la dieta. El pol·len, per tant, pot ser un gran complement per a esportistes o persones vegetarianes que busquen una aportació extra d’aminoàcids.

  • Vitamines: el pol.len és ric en vitamines A, D, E, C, K, del grup B i colina, un nutrient que se sol agrupar dins les vitamines del grup B i que està implicat en moltes funcions de l’organisme. La colina ajuda el fetge a eliminar toxines de l’organisme i també resulta necessària per al bon desenvolupament del fetus.

  • Minerals: Ens aporta tant minerals com oligoelements, potassi, sodi, magnesi, manganès, silici, calci, fòsfor, ferro, entre altres. Tots formen una combinació que no trobem en cap altre aliment.

  • Enzims: conté enzims essencials per a l’organisme com l’amilasa, catalasa, fosfatasa, pepsina, tripsina i lipasa, entre d’altres. Per això el pol·len ens pot ajudar a millorar les digestions.

  • Flavonoides: el pol.len és especialment ric en betacarotens, un tipus de pigments naturals que ens ajuden a protegir la pell de l’envelliment prematur, ja que en frenen la degeneració i protegeixen el col·lagen de les agressions externes com el sol. A més, són precursors de la vitamina A, necessària per a la proliferació cel·lular, el manteniment de les mucoses, la pell i la visió i el funcionament normal del sistema immune.


ELS BENEFICIS DEL POL·LEN D'ABELLA INCLOUEN

 

Els seus beneficis són molts, però us deixem un petit recull dels més importants:

  • Es una font d'energia: Te una funció energitzant i reconstituent natural, ens proporciona l'energia que necessitem gràcies al seu elevat contingut en nutrients.

  • Enforteix el sistema immunitari, és a dir, les nostres defenses.

  • El pol·len ajuda a regular el funcionament del sistema digestiu, conté enzims que ens ajuden a digerir millor els aliments.

  • Estrès. La presència de vitamines B en el pol·len d'abella construeix les nostres defenses contra l'estrès, augmenta la longevitat, combat l'acne i ajuda a les arrugues i l'envelliment invers. També pot ser un gran complement tant per a esportistes com per a estudiants amb esgotament, tant físic com mental.

  • Ajuda a controlar els nivells del colesterol, triglicèrids i equilibra el pH sanguini, pel seu alt poder antioxidant.

  • Circulació sanguínia. gràcies al seu alt contingut en flavonoides i antioxidants, el pol·len demostra l'activitat de segellar i enfortir els vasos sanguinis, millorant així la circulació sanguínia i la funció cardíaca.

EL POL·LEN EN EL NOSTRE DIA A DIA

 

Un cop explicat totes les propietats i beneficis del pol·len la gran majoria ens demana, i això com m'ho prenc?


Incloure el pol·len en l'alimentació diària es molt més fàcil de què imagines!


A mi personalment m'agrada al matí barrejat amb els cereals, ja que és una dosi d'energia per començar el dia al 100%. Però també el podem afegir al nostre smoothie, és soluble en una beguda vegetal o sucs i hi ha qui li agrada menjar-s'ho directament i sentir l'explosió de sabors.




Si t'ha agradat tot el que t'hem explicat i vols incorporar el pol·len a la teva dieta, et deixem l'enllaç a la nostra botiga.




16 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page