Ja fa tres setmanes que estem tots confinats a casa i hem decidit fer-vos una proposta molt interessant, per quan puguem tornar a la muntanya, que de ben segur ho farem amb moltes ganes!!!
La nostra proposta es que elaboreu la vostra pròpia ratafia. Sí, ho has llegit bé, aquesta beguda tan deliciosa i digestiva és molt fàcil d'elaborar. El procés pot ser una magnífica experiència per gaudir de la natura amb la família, amics, parella, amb un mateix... Sortiu al bosc a recol·lectar totes les plantes aromàtiques que es necessiten, carregeu les piles, gaudiu!
Comencem per dir-vos que LA RECEPTA de la ratafia no existeix. És una beguda que s'elabora des de fa segles i cada persona ho fa d'una forma diferent. Molts han continuat amb la recepta que s'ha fet a la seva família des de sempre i d'altres (com nosaltres) som autodidactes, totes les opcions són vàlides.
ELS NOSTRES INGREDIENTS
Plantes aromàtiques
7 o 8 Flors de Tell (Til·la) | 3 o 4 tiges de Farigola | 3 espigues de Espígol (Lavanda) | 4 o 5 brots tendres de Fonoll | 1 tija de Romaní | 5 tiges d'uns 20 cm de Stureja Montana i de Camamilla | 5 tiges d'Herba de Sant Joan | 10 fullas de Sàlvia | 5 tiges d'uns 20 cm de Menta, Herba Bona, Semperviva i Marialluïsa | 2 tiges de Julivert | 3 0 4 brors tendres d'Alfàbrega | 3 fulles de Llorer | 20gr d'Poliol i d'Anís ( Pot ser el que ens venen a l'herboristeria per infusió) |
Espècies
10 llaveros de Cardamom | 10 fruits de Gavarrera | 10 llavors de Ginebre | 3 llavors d'Anís Estrellat | 1 branca de Canyella | 5 Claus d'olor |
Flors
5 o 6 Flors de Gessamí | 2 flors de Rosa | 1 flor de Magnòlia | 3 Flors Saüc | 20 gr de flors de Malva (Pot ser el que ens venen a l'herboristeria per infusió) |
Altres
5 o 6 Nous Verdes | 4 Grans Cafè | 1 Pinya verda (de pi) | Pell d'una Llimona | Pell d'una Taronja |
Elaboració
Ara que ja tenim tots els ingredients que necessitem comencem a preparar el nostre licor!
Els ingredients són per l'elaboració de dos litres de ratafia.
Es pot preparar amb 2l d'anís dolç o amb 1,5l d'anís dolç i 500 ml d'anís sec. L'opció que vàrem triar nosaltres es d'elaborar la ratafia amb aiguardent de 40º (2l), si decidiu fer-ho d'aquesta forma un cop feta la maceració i filtrada li hem d'afegir 2 litres d'almívar que es fa amb 1 kg de sucre i 1l d'aigua destil·lada.
El preparat es macera uns seixanta dies a sol i serena (nosaltres ho vàrem fer durant 90 dies per extreure el màxim de les propietats medicinals de les plantes). Transcorregut aquest temps filtrem i afegim l'almívar (si ho hem fet amb aiguardent), embotellem la nostra ratafia i la deixem reposar dos mesosmés.
Passat aquest temps podrem gaudir de la sobretaula amb el nostre licor!!!
Aquí us deixem un vídeo de com ha sigut el procés d'elaboració.
#natura #plantesaromàtiques #elaboracioartesana #ratafia #tradicio #animaessencies #nikola_gospodinov
Music provided by: https://eoun.com miccruz - Whatever
Si teniu dubtes podeu deixar els vostres comentaris i estarem encantats d'ajudarvos!!
コメント