top of page

Arriba la tardor i amb ella... torna l'activitat dins del rusc!

Updated: Oct 25, 2021


 Ja han passat els mesos de més calor i estem ja en plena tardor, tant apicultor com abelles han iniciat de nou la seva activitat per enllestir-ho tot per l'hivern.


En la gran majoria d'indrets tant el mes de juliol com d'agost les colònies redueixen la seva activitat pel fet que del camp ja no hi casi bé entrada de pol·len ni de nèctar.


En algunes zones del nostre país els apicultors encara poden fer una melada de tardor sempre que a les abelles els hi quedi suficient mel per fer front als mesos de fred, en altres zones els apicultors es dediquen a retirar alces, els que encara no els han tret 😅.Aquesta època es molt important per l'apicultor, ja que les colònies han d'entrar a l'hivern en les millors condicions possibles. Això vol dir que han de tenir unes bones reserves de mel, aproximadament uns 20 kg, i pol·len per passar els complicats mesos de fred i a més es importantíssim que la colònia arribi a l'hibernada amb un bon nombre d'abelles per tal de poder mantenir la calor del rusc i poder arrencar la colònia a la primavera.


Fet això la tardor també és l'època de revisar la salut de les nostres colònies i tractar-les contra un àcar que elsala molt i molt mal.... la varroa. Pròximament farem un altra entrada per tal d'explicar-vos que és la varroa i perquè és tan perjudicial per a les abelles. No us el podeu perdre!!


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page